Ca multor persoane, "Conversatii cu Dumnezeu" mi-a schimbat paradigma in exact modul in care avem nevoie ca SA FIU UNITATEA. Asa ca doresc sa ma implic cu entuziasm in campania pentru instituirea Zilei Mondiale A Unitatii. 

De multa vreme sunt in cautaerea unei comunitati spirituale care sa se potriveasca paradigmei "Cu totii UNUL suntem" si faptului ca, indiferent de ceea ce alegi sa creezi ca cea mai inalta versiune a ta, nu esti decat Tu aici, si esti, desigur, cel mai iubit copil al lui Dumnezeu, fiind cu El una.

Am incercat sa ma alatur unor grupuri de "lucratori ai luminii", insa mi s-a parut ca se incearca, dupa modelul religiei, sa se creeze o delimitare, cel putin conceptuala, a celor spirituali de ceilalti cumva ne- sau mai putin, si-apoi sa se corecteze unii pe altii, nu sa se accepte asa cum sunt si sa se celebreze unii pe altii ca pe parti din sine raspandite in oglinzile marelui JOC. Unii vorbesc inca de poporul ales si de locul ales, de pamantul ales si de cei alesi si mi se pare atat de dureros, ca de peste tot am fugit.

Nu pot ramane in structuri inchise si sablonate. Pentru mine Viata este colosal de vie si de curgatoare si fiecare farama din ea, exact asa cum alege ea sa se defineasca, nu doar ca e o farama din mine, dar are tot atata drept SA FIE, cum are si Sinele meu, fiindca oriunde, in orice farama de viu este Dumnezeu. Si astfel TOT ce exista e sacru. Chiar daca in mare parte nici nu se sinchiseste sa-si constientizeze sacralitatea fiindca e ocupat sa traiasca cu sufletul la gura clipa ACUM. Cunosc oameni de o seninatate si de o frumusete inaltatoare pentru care cuvantul "spiritual" inseamna inca calitatea de a avea umor. Si ma inclin cu bucurie in fata lor: acolo este Dumnezeu. Si putin ii pasa cum il numesc ei, daca-l numesc.

Ma gandesc sa invoc/convoc/implor o comunitate a oamenilor liberi "in cuget si simtiri", aduna laolalta de idei de uniune si recunoastere, asemeni celor din "Conversatii cu Dumnezeu", fiindca eu acolo, in acea carte, am re-trait amintindu-mi existential ca separarea e o gluma, ca nu sunt decat "eu" aici si-n virtuea acestei UNIUNI nu am decat a celebra, cu iubire, Viata in diversitatea sa iluzorie si fascinanta de pe Tabla de Sah. 

Asa ca va invit sa cititi cartea Conversatii cu Dumnezeu - un dialog neobisnuit scrisa de Neale Donald Walsh, insa sa o faceti cu mintea si inima deschisa, pregatiti de o restructurare completa a viziunii asupra vietii insesi. Cartea a aparut la Editura For You in 3 volume, urmata de un volum Prietenie cu Dumnezeu si un altul Comuniune cu Dumnezeu, pentru ca firesc, mai intai trebuie sa existe o comunicare, apoi se infiripa prietenia care, pe culmea sa cea mai inalta aduce comuniunea.  

De asemenea va invit sa vedeti filmul Conversatii cu Dumnezeu , care este o marturie ca Viata este un Miracol perpetuu. Filmul nu este o fictiune romantata despre o ideologie aparte, ci prezinta fara abateri povestea vietii autorului acestei trilogii care trece printr-un sir de evenimente greu de imaginat pana sa intre in conversatie chiar cu... Dumnezeu.

Si va mai rog, daca aveti inima clara si vedeti ca separarea nu ne-a adus decat ceea ce ne doare zilnic - a servit scopului exprimat prin dictonul "divide si condu" care ne-a facut din liberi creatori papusi pe sfori! , prin urmare poate ca ar fi timpul sa incercam si opusul, sa vedem ce ne aduce, semnati petitia Petitie pentru Ziua Unitatii Mondiale adresata Natiunilor Unite de Humanity's Team:
http://www.humanitysteam.org/ro/onenessdaypetition

Va multumesc si va doresc sa fiti mereu in momentul AICI si ACUM, ca sa puneti semn lucrurilor care va inalta!
Odette

copyright © 2009 "Fii CEL ce ESTI" CREAT